Thank you!

She Wrote It

My photo
Originally from Sungai Petani; currently in Darul Sunnah
A Personal Wellness Coach who picks Herbalife nutrition as food replacement. I've lost 9kgs and improved my skin. I help people to lose weight, gain weight and improve health.

lalala kerjalah!

hye kita bertemu lagi dalam episod JALAN JALAN CARI KERJA. weheee.
nak tau tak, saya di offer untuk jadi promoter untuk digi broadband..
woah! *muka separuh sedar*
betul ker aku ni?

dulu, sepupu aku, aku kak nurul cakap kat aku, time tu dia kerja sbgai promoter celcom broadband..

katanya "nakjual broadband ni kena pandai cakap"
             "kena pandai persuade"
             "kena banyak bersabar"
             "kena pakai lawa lawa"
             "kena cepat dan tangkas"

haha. oleh kerana itulah aku buat *muka separuh sedar*

bolehkaaaah aku?
Ehh bux, mesti laa you bole, you kan bakal guru, oleh itu communication skills anda adalah diletakkan dalam darjat yang tertinggi, mahalll tu skill tu!
Abang Ash-si jejaka yang berjaya memujuk aku jadi promoter cakap aku ni pandai cakap, banyak cakap plak tuh.
adehh! sunggo ka abg ash? You believe in me? ohhh! What an effort!

Nampaknya, aku harus memperbaiki communication skills aku, yakni bercakap dengan satu pakej yang
lengkap yakni ; cepat, terang, konfiden, dan memikat.

"walaupun aku bekerja selama 5 hari untuk Digi Fair nanti,
tapi  aku mahu terbaik sehabis mungkin supaya satisfying yang
aku cari jelas menjelma dalam diri." haha, cegitu pulekk.

baiklah, nak pergi hafal skrip nak promotion kejap, nnti i jumpe you all lagi ye. teheee. *belagak cam laa artis*

till here then, mmuah, gudnite :)

.puangulamanis.

5 comments:

Kayun said...

arhh~~gila best bux!
ang juai kat mana..saja nk p tgk2 nanti..muahahha

Nia Ridzwan said...

selamat bekerja bux. nanti duit gaji bedak2 la no. haha XD

ANATI SOKI said...

hehehe.. kerja itu best! hehehe.. timba pngalamana

Bux Beunavista said...

thanks for supporting. fuuuuh. memang best wehh. bila juai bb ni baru aku tau pkai bb mna yang paling laju..nnti aku explain kat hampa suma mlm ni yee :)

Kayun said...

bux~~busykah???

moh le kita tgk BlogLarian..aku tag ang
..
hehe tcher cemerlang + usahawan berjaya..:D