Thank you!

She Wrote It

My photo
Originally from Sungai Petani; currently in Darul Sunnah
A Personal Wellness Coach who picks Herbalife nutrition as food replacement. I've lost 9kgs and improved my skin. I help people to lose weight, gain weight and improve health.

jom tengok shawl saya! ^_^

As-salam bloggers--

huhhh! agak lama yaa patik tidak menulis entry. sampai dah behabuk pn page. kui3 *_*

bkn ape, i'm too busy with all of the things called BUSINESSSSSS!

heehhh. bukan nak riak atau menunjuk, yang aku ni business. tapi itulah hakikatnya bukan?
orang business ternyata amatlah sibuk. huu.

haaa, i would like to take this opportunity to thanks adik muhsin yang telah menolong promote businesss daku. hehe. nnti akak dah jadi millionaire akak blnja ais kacang :P

haa, cepat cepat, sapa yang nak suh aku blnja dia makan ais kacang cepat laa pomot business shawl aku.
hehe. alaaaa, kecil kecilan aje. tp insyaAllah sedang merancang nak buka boutique bersama ibu satu hari nnti :))

oke, kepada gurls yang nak cuci mata tu, sila bukak fb aku oke. sila kelik disini untuk melihat shawl shawl cotton yang saya jual~! heee.

gypsy crumple rainbow ada TIGA je lagi. 
and
crumple rainbow tu ada SEVEN different colours to be choose! 

**p/s : saya hanya menjual shawl cotton yang bermutu tinggi bersama harga yang berpatutan untuk students dan ghades ghades diluar sana oke!

ayuh! grab laa shawl yang menjadi pilihan hati kamu sayangs ! :)


.puangulamanis.

Boss! awat gaji sikit????

dengan berasaskan muka yang masam mencuka, aku menulis entri ini dengan rasa tidak puas hati!

huhu.
sedih ni
sediiiiiiiiiih.

setelah aku penat lima hari bekerja jual muka, ke hulu ke hilir, jalan sana sini, senyum sana sini, cakap sampai kering air liur, berdiri sampai lembik lutut, tumit pn rasa semacam nak belubang,

then aku hanya dapat gaji sejumlah

RM 144.00
sahajaaaaa??

Ommigucci! kalau laa aku tau keja ni tak sebapa, takkan ku tehegeh2 p keja jugak =(

secara purata yang kukira, sehari RM 30, dan ini bermakna sejam RM3..huhu. berbaloikaah weii?

okelah cik bux, try to be in positive ways oke.
kire oke laa tu,

HANG KEJA DALAM EKON,
HANG KEJA ASYIK DUDUK JE,
HANG KEJA BUKAN MENGELUARKAN PELUH PUN

wuhuuu. oke then, i just realized that i supposed to be thankful.
tetiba aku tingat pekerja buruh binaan, contohnya orang indon tu.
diorang tu dah laa....

-keja 12 jam hari hari,
-kena angkat berat berat,
-kena keja tengah panas,
-kena keja within given periods,
-gaji yang sedikit (diorang bukan ikut jam)
-silap sikit kena marah ngn orang atasan



(T__T) insaf aku insaf

okelah, aku redha,
sekurang2nya aku dapat gak duit,
alaah, habuan nak buat bisnes shawl pn jadiklaa.
daripada orang yang duduk di rumah goyang kaki tak dapat ape tu kan.
heeee.

aku berbangga dengan hasil titik peluh aku.

ALHAMDULILLAH ~

.puangulamanis.



lalala kerjalah!

hye kita bertemu lagi dalam episod JALAN JALAN CARI KERJA. weheee.
nak tau tak, saya di offer untuk jadi promoter untuk digi broadband..
woah! *muka separuh sedar*
betul ker aku ni?

dulu, sepupu aku, aku kak nurul cakap kat aku, time tu dia kerja sbgai promoter celcom broadband..

katanya "nakjual broadband ni kena pandai cakap"
             "kena pandai persuade"
             "kena banyak bersabar"
             "kena pakai lawa lawa"
             "kena cepat dan tangkas"

haha. oleh kerana itulah aku buat *muka separuh sedar*

bolehkaaaah aku?
Ehh bux, mesti laa you bole, you kan bakal guru, oleh itu communication skills anda adalah diletakkan dalam darjat yang tertinggi, mahalll tu skill tu!
Abang Ash-si jejaka yang berjaya memujuk aku jadi promoter cakap aku ni pandai cakap, banyak cakap plak tuh.
adehh! sunggo ka abg ash? You believe in me? ohhh! What an effort!

Nampaknya, aku harus memperbaiki communication skills aku, yakni bercakap dengan satu pakej yang
lengkap yakni ; cepat, terang, konfiden, dan memikat.

"walaupun aku bekerja selama 5 hari untuk Digi Fair nanti,
tapi  aku mahu terbaik sehabis mungkin supaya satisfying yang
aku cari jelas menjelma dalam diri." haha, cegitu pulekk.

baiklah, nak pergi hafal skrip nak promotion kejap, nnti i jumpe you all lagi ye. teheee. *belagak cam laa artis*

till here then, mmuah, gudnite :)

.puangulamanis.