Thank you!

She Wrote It

My photo
Originally from Sungai Petani; currently in Darul Sunnah
A Personal Wellness Coach who picks Herbalife nutrition as food replacement. I've lost 9kgs and improved my skin. I help people to lose weight, gain weight and improve health.

plan saya untuk semua kaki SHAWL! ^^

maka sekelian alam pun sudah tahu, bahawasanya sekarang ni masa cuti, masa yang sangat tersangat ter-duper-ruper untuk goyang kaki. haisssh. walaupun hidup sebagai seorang bakal guru income masuk setiap bulan termasuk cuti, but still, i don't get the satisfied here. Satisfied here doesn't mean the satisfy of having the enough-so-much money, but then i feel uncomfort to be payed by the ministry but i'm only having so much GOYANG KAKI!


*grrr, mngada budak ni** - aminah bt sood berkata.

**tak laa, sbb saya rasa rezeki tu datang bukan hanya duduk goyang kaki, tapi dengan setitk peluh yang mengalir, dan secara singkatnya, bekerja dengan tulang 4 kerat .** - bux beaunavista membalas.

Oleh itu, anda sudah mendengar bukan? kata hati saya.

hoho . maka dengan itu, saya sekarang ini sedang dalam proses menjual shawl. InsyaAllah, akan saya berikan yang terbaik buat kawan2 sekeliling. Yela, saya terfikir fikir jugak, nak cari shawl yang begitu uptodate adalah sangat susah, tambah dengan tmpat saya blajar adalah nun jauh di hujung perlis sana nuh! haha.kalau ada pn, MasyaAllah sangat Mahal!

Fikir pnye fikir, ade baik aku jual shawl yang uptodate , rakan2 pn memang gilakan shawl, tapi bukan takat rakan2 eih, sekeliling gadhes di INTSTITUT PERGURUAN PERLIS adalah sangat menggilai shawl.


cantik kan? ^^
"I just want the best for the girls, i just want to share the fashion, the happiness, sama sama pakai, sama sama cantik bukan?" - MATLAMAT -

Untuk Harga? haaa, semestinya saya akan pastikan sayalah yang terbaik dari butik2, kedai2, stall2, pasar2 malam. nak mahal ape sangat laa, saya bukannya kena sewa kedai takpun stall! seee?

Dalam perancangan ini, saya akan menjual semua jenis shawl cotton, yakni, GYPSY, PLAIN, CRUMPLE.

saya pasti anda menyukainya!

selamat mengikuti perkembangan saya dari semasa ke semasa ya!



.puangulamanis.

penangan RINDU ^^,

bila dah cuti ni, duk rumah pn, tak tau nak buat apa. daripada menjadi seorang yang talktave di maktab, bila balik rumah, jadi untalkative. sobs sobs.
anajakan paradigma bukan? muhaha. so, bermula lah adegan kelebek laptop sana sini, mencari harapan agar berjumpa something yang menjadi bahan senyuman. ngaaa. tgk tgk, tejumpak YOUCAM pnya folder. wakaka. gelak guling guling bila tgk balik gambar yang ada.

yang ni waktu first time beli shawl cotton. haha. can u see the exciting there?

wakaka. muka masing masing yang sangat menggelikan hati XD

haha. gambar ni plak diambil sewaktu Nia datang ke bilik mencari sepersalinan costume utk dipakai time dinner.hahaks. don't you realize that the background is just a comforter! wakaka

naaa! this is my favourite giggle subject! wakaka. nia looks nice in that costume XD

this gonna be the last. idn what's going on with fadh's face, but every scene that we snap, fadh will look like a monster! agagaga

p/s. okeee saya sangat rindu akan kamu semua tau, IKHLAS :)

.puangulamanis.

Shawl maniacs? here,, here,,^_^

Sekarang ni, sebut je shawl, selendang, tudung yuna, tudung ekspres, mesti mata mata perempuan ligat memasang antenna. haha. Fesyen bertudung mudah kini menjadi pilihan, bukan sahaja anak gadis remaja, kadang kadang tu mak remaja pun tibai pakai gak. contohnya? heeeh. maleh nak sebut je. ada la jugak sekali tu, pegi hang out ngn buddies, tup tup tenampak makcik yang jual shawl pon hentam pakai gypsy shawl jugak. ngaaaa. nampak sangat laa trend tudung ni semakin mendapat sambutan.si pemakai shawl ni pn segak pn segak, menawan ayu manis lawa lagii youu! ehhe.  bagi yang baru nak berjinak jinak tu, bak kata baku nye, baru nak 
berkecimpung dalam dunia ni, jom kita zoom in, 
JENIS JENIS SHAWL yang sedang laku macam pisang goreng hangittt ni..




















**cotton stripe shawl**




      **tone cotton shawl-2nd edition**      


 
                        






yayang, i love you :)

Days and nights, suns and moons, stars and clouds, I'd spent my days with you. Alhamdulillah we have been together for years, and I swear I count it day by day, and it is FOUR years passed with you, love. Here, stand by stars, seat by the moon, in the balcony of air, wrapped with the sweater of dew, I'd set this poem just for you ..

When I am wrapped up in your arms,
I feel safer than ever before.
When you stare into my eyes, its a feeling I can't ignore.
I know this isn't just a game,
because, what I feel for you,
I never felt with anyone else.

When I am close to you I am overwhelmed with happiness.
You're what I've been waiting for my whole life.
You're someone I can share my love with,
you take away my fears.

Words can't express how much I love you.
But, through this short amount of time,
I hope you realize that my love for you is real.
I'm not with you to play games,
and I know you feel the same.

With you, is where I want to be
because I found someone who loves me just for me.
You give me all the reason in the world
to believe that you won't hurt me in anyway.
And if I ever lost you,
I don't know what I would do.

You probably think I am crazy,
but truthfully I'm not.
Every time that were together,
it's a whole new experience for me.
All I see in this world,
is no one else but you and me.

I love you sayang, till my last breath.. :)

.puangulamanis.

wut? handphone hilang?



memang lahanat sapa yang curik. u know what the saddest thing is, i beli handphone ni dengan hasil titik peluh i tau. skali hilang, baru tenganga ehh. baru nak hargai. tulaaa, letak lagi handphone merata-rata, kan org dah parok handphone u! hah! ape lagi, nangeh laa~ T.T

.puangulamanis.

cekkidaud the character traits of a teacher . XD

Tiba tiba rasa nak post benda nih. asalnya tadi, tengah main golek golek atas katil, wondering dalam masa 5 tahun lagi, aku ni teacher jenis apa? hahaks. and then abruptly, a smile came. and so the giggles.

oke, di pendekkan cerita, dalam geng kami (siblings) , ada macam2 jenis manusia. haha. kenapa? yela, ada pendek, kurus tinggi, gemuk, lawa, tak lawa(takkan aku nak cakap hodoh kot). haha. maybe antara kami semua akan membawa personaliti yang amat berbeda. (*gamaknye la*)

aku; Madam Bux : seorang guru yang akan masuk ke kelas dengan memakai shawl beserta kebaya moden. guess what?haha. tobat lawak XD **ibu cakap aku suka melaram**

Madam Ajnee : seorang guru english yang sangat lawak tutur katanya XD

Madam Kay :  seorang guru english yang sangat brutal. ku kira, dia akan selalu ke kelas memakai seluar track bottom beserta thirt :P

Madam Fadh : seorang guru english yang mempunyai barisan gigi yang sangat lawa memukau dan spectacles nya yang gedabak XD

Madam Mimi : seorang guru english yang akan masuk ke kelas dengan muka pemalu dan dengan perlahan serta ayu-nya mengucapkan "Good Morning class". XD

Madam Fatin : seorang guru english yang akan memakai tudung arini setiap kali ke kelas kerana malass XD

Madam Nia : seorang guru math  yang sangat kecil dan rendah separa anak muridnya sahaja dan seringkali dibuli oleh anak muridnya XD

p/s : jgn maraa noooo >.<

.puangulamanis.

Berjaya ! :)

Hadehh. setelah penat sign in, sign out, log in, log out- yeaah! akhirnya berjaya. :)

---> post pertama yang agak gegeh >.<

.puangulamanis.